HTML

Gyakorlatok otthon

2010.05.30. 08:27 indola

Cook-módszer

 

1.Ülő helyzetben tedd keresztbe a bal lábadat a jobb térdeden, és helyezd a jobb kezedet a bal láb bokacsontjára.

Végül fogd át a bal kezeddel a talpad párnás részét, úgy hogy az ujjaid a kislábujjadat érintve elérjék a lábfej felső részét. Most, miután az áramkör teljes, a nyelvedet tedd a szájpadlásodra és szívd be a levegőt az orrodon keresztül, maj tedd le a  nyelvedet és fújd ki a levegőt.Legalább kétszer ismételd meg.

2.Engedd el az áramkört, tedd a lábaidat egymás mellé a földre és ülj normál testhelyzetben, lazán, miközben a két kezed ujjait, az ujjhegyeknél érintsd össze és folytasd a légzést, a fent leírtak szerint.

Ha a két agyféltekünk nem működik együtt, nincs összhangban egymással, akkor ez a gyakorlat a következőkben nyújt segítséget:

 - koncentrációs zavar,  memóriaproblémák, tanulási nehézségek

 -helyreállítja a légzés egyensúlyát és segíti észlelésünket

   1-1 percig csináljátok a gyakorlatot

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: otthon(2)

Párkapcsolat: Nő és a Férfi

2010.05.28. 21:20 indola

 

Nagyon sok pár él egymással szerelem nélkül, és ha megkérdeznénk őket, a többség azt válaszolná, hogy:” olyan jó ember…, de már elmúlt a szerelem… szeretem, mint embert.
Az a tapasztalatom mind a munkám, az ismerőseim és a családom körében is, hogy amikor felmerül a kérdés a férfiasságról vagy a nőiességről vagy minden, ami párkapcsolati problémával kapcsolatos, az emberek zavarba jönnek.
Egy ember sok mindent elárul magáról úgy, hogy nem is tudja (elpirul az arca, izzad, bizonytalan a válaszban).
Szerintetek mi vezethet odáig, hogy férfi és nő között megszűnik a szerelem?
 
„Szeretem, mint embert”, de hogyan szereti, mint nőt?
A megfelelő nő-vagy férfiszerep megélése vajon felnőttkorhoz kötődik?
Ha valaki 28 évesen még gyereknek érzi magát, hogyan töltheti be szerepét, mint apa vagy, mint anya? Hogyan tud „jó” nő vagy „jó” férfi lenni?
Szerintetek ki érezheti magát jó nőnek vagy jó férfinek?
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: (2)

Gyakorlatok otthon

2010.05.26. 10:57 indola

Víz a stressz ellen
 
 
 
Ha a testet stressz éri, azonnal vízhiányos állapotba kerül, ilyenkor a szervezet rosszul vezeti az idegek és izmok elektrokémiai üzeneteit.
A szervezetnek tiszta vízre van szüksége nem üdítőre, szénsavas italokra, kávéra. Napközben legalább 2-3 liter vizet kellene fogyasztanunk. Sokan nem bírnak ennyit inni, de mindez szokás kérdése. Alakítsa ki úgy az életét, hogy óránként igyon meg egy pohár szénsavmentes ásványvizet.
 
Szervezetünket át kell mosnunk, tisztítanunk kell. A nyirokrendszer igyekszik megszabadítani a testet a felesleges mérgektől és ennek keringési rendszerét leginkább az izommozgás aktivizálja.
Azok a gyerekek, akik sok értéktelen táplálékot fogyasztanak, nyughatatlanok és izgágák, izmaikat a túlhajtott nyirokrendszer készteti mozgásra, azért, hogy képes legyen ellátni feladatát. Innen már csak pár lépés, hogy hiperakítvnak nyilvánítsák a gyermekeiket.
Ha a testben annyi méreg halmozódik fel, hogy a nyirokrendszer nem bír vele megbirkózni, akkor a test vagy elraktározza a mérgeket vagy megpróbál megszabadulni tőlük, ez a folyamat a helyettesítő kiválasztás. Ilyenkor a test valamelyik szervén keresztül próbál megszabadulni a feleslegtől, ami lehet a bőr (aknék) vagy a mandulák, torokfájás stb. A test, mint teljes egész működik, így az agy is érintve lehet, ami megnyilvánulási például zavart gondolatok vagy eltárolt információk pontos felidézésére való képtelenség formájában.
A tiszta víz segít megszabadulni a méreganyagoktól.  

Naponta 1 percig masszírozzuk mélyen a befogadó meridián 13-as pontját, ez segíti a vízháztartás stabilizálását. Könnyen megtaláljuk, ha a köldök és a szegycsont közötti távolságot elfelezzük, és e fölé helyezzük egy hüvelykünket*. Itt található az adott kb. 1cm2-es terület. Ez  tehát a folyadékháztartás kiegyensúlyozó akupunktúrás pontja.
 
a hagyományos kínai orvoslásban a saját hüvelykujjunk szélessége a mindenkor mérvadó mértékegység. Ez a hüvelyk, vagy kínaiul cün (cun).
 
 
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: otthon

Alternatív gyógyászat

2010.05.13. 10:43 indola

 
A homeopátia
 
 
 
A mai civilizált világunkban, amikor ételeinkből és italainkból, sőt még a levegőből is ártalmas anyagok tömege jut a szervezetünkbe, természetes, hogy mind többen keresnek egy mellékhatás nélküli, mégis hatékony gyógymódot.
Mint kétgyermekes anyuka ez nekem is fontos, hiszen ahol gyermek van, ott gyakran előfordul a betegség is. Ezért egyre jobban elmélyültem a homeopátia megismerésében.
Szeretnék egy kis „csomagot”készíteni, hogy jobban átlássátok a homeopátia működésének alapelveit, a potenciaválasztást és adagolást akut betegségek kezelésekor valamint a homeopátiás szerek tárolásáról, melyek nagyon fontosak a hatékony gyógymód eléréséhez.
 
Rövid történeti áttekintés
 
A homeopátia európai gyógymód, melynek gondolatait már Hippokratész (ie. 460-377) tanaiban is felfedezhetjük. Rendszerbe foglalása, kifejtése és elterjesztése Samuel Hahnemann(1755 Meissen-1843 Párizs) német orvos,gyógyszerész, és vegyész nevéhez főződik.
Hahnemann 1790-ben végezte el híres önkísérletét, amelyben nagy adag kínafakéreg –kivonat bevételével azt kívánta bebizonyítani, hogy a kinin nem azért gyógyítja a maláriát, mert keserű íze miatt erősíti a gyomrot, hanem, mert erős hatású lázcsillapító. E feltételezéséről ma már tudjuk, hogy helyes volt, de csak kb. száz évvel később vált ismertté, hogy a lázcsillapítók a normális testhőmérsékletet nem csökkentik. Tehát önkísérletében azt tapasztalta, hogy a kínafakéreg kivonata, amely kis adagban a maláriás beteg tüneteit enyhíti, esetenként gyógyítja, viszonylag nagy adagban bevéve egészséges emberben a maláriához hasonló tüneteket vált ki.
1796-ban (6 évi kísérletezés után) írta le, hogy a leírt hasonlósági szabály, általános természeti törvény. A továbbiakban a legkisebb, biztosan nem ártalmas, mégis hatásos dózis keresése kapcsán fejlesztette ki a homeopátiás gyógyszerek előállítási módját, a potenciálást.
 
Magyarországon 1991-ben alakult meg (ujjá) a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület.
Hazai gyakorolhatóságáról, oktatásáról a 1997-ben életbe lépett Természetgyógyászatról szóló Kormány – és Népjóléti Miniszteri rendelet intézkedett.
 
 
 A homeopátia alapelvei
 
  1. Hasonlósági szabály: hasonlót hasonlóval gyógyíts!
Néhány példa a mindennapi életből ennek a szabálynak a megértésére.
 
Amikor vöröshagymát vágunk, szemünk ég, könnyezik, a könny nem marja ki a szem környékét. Közben türelmetlenek leszünk. Orrunk is folyni kezd, és ez a bőségesen ürülő, vízszerű váladék már maró. Az említett tünetek friss levegőn javulnak.
Ehhez a helyzethez nagyon hasonlíthat egy kezdődő vírusfertőzés okozta nátha, vagy allergia miatt kialakult szénanátha. Ha a hasonlóság nagyfokú, akkor a vöröshagymából készült homeopátiás gyógyszer, az Allium cepa enyhíteni fogja a tüneteket.
 
Ha a méh csíp meg valakit, akkor éles, szúró, égő fájdalmat érez. A csípés helye duzzadt, halványpiros, az érintés é a meleg szinte elviselhetetlen. Némi enyhülést a hideg borogatás adhat. Ez a tünetegyüttes alakíthat ki pl. bizonyos torokgyulladásnál, amikor a nyelvcsap vizenyősen megduzzad, vagy kezdődő orbánc esetén, a bőrön. Ilyen helyzetekre a mézelő méhből készülő homeopátiás gyógyszere, az Apis adhat megoldást.
 
  1. Gyógyszervizsgálat
 
A homeopátiás szerek kiinduló anyagai –néhányat eltekintve- természetes eredetűek: növények, ásványok és állatok birodalmából származnak.
 
  1. Potenciálás
 
Hahnemann a legkisebb hatásos gyógyszerdózis keresése közben fedezte fel ezt a speciális eljárást, amely a hatóanyagok soklépcsős, szakaszos hígításából, a dilúcióból , és minden lépésnél a szer intenzív összerázásából, a dinamizálásából áll.
Ha a kiindulási anyagot minden lépésben tízszeresére hígítják, akkor a D potenciasor keletkezik, ha hígítás százszoros, akkor a C potenciasort állítják elő. Az ütve rázások száma – a két potenciasor minden hígítási lépésénél-tíz.
A potenciált gyógyszert , alkoholos vizes oldat formájában nádcukor golyócskára cseppentik, majd a golyócskákat kiszárítják.
 
Potenciaválasztás és adagolás akut betegségek kezelésekor
 
A klasszikus homeopátia szerint alacsony potenciájú szerek a D3-D12, és a C3-C12 jelzésű szerek.
Közepes potenciájúak a D12-D30 és a C12-C30 jelzésűek.
Magas potenciájúak a D200 és C200, valamint az ennél nagyobb számmal ellátott gyógyszerek.
Az akut betegségek kezelésére használt homeopátiás gyógyszerek potenciafokát a beteg, a betegsége, és a használandó gyógyszer tulajdonságai határozzák meg.
Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az akut betegségek kezeléséhez alacsony és közepes potenciájú szereket használunk. Hirtelen, viharosan fellépő tüneteknél magasabb potenciát, míg a fokozatosan, lassan kialakuló panaszoknál inkább alacsonyabbat válasszunk.
 
Mennyiség
 
A homeopátiában az adagolást elsősorban a potencia foka és a bevétel gyakorisága jelenti, nem pedig a bevett gyógyszer mennyisége, azaz a golyók száma.
Csecsemőknek 1-2 golyó, kisgyermeknek 3-4 golyó az ajánlott egyszeri dózis.(Nekik pici vízben feloldva is be lehet adni.) A legjobb, ha az „annyi a golyó, ahány év – maximum 5 golyó” gyakorlatot követjük.
 
A bevétel módja
 
Nem lenyelni, hanem szopogatni kell, mert a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel.
 
Bevétele előtt és után, 20 percig ne igyon és ne egyen semmit!!!!
 
 
 
Közömbösítés, hatástalanítás
 
Akkor lesz eredményes a homeopátiás kezelés, ha a kiválasztott szer megőrzi eredeti állapotát, semmilyen káros hatás nem éri, semmi nem közömbösíti.
Hatástalanná válhat, ha a beteg a szerrel egyidejűleg kávét, teát, aromás teát, bedörzsölő szereket, mentolos fogkrémet, parfümöt, aromaterápiás készítményt használ.
 
 
Tárolási szabályok
 
Tilos nedves, zsíros kézzel megfogni
Tilos mikrohullámú sütő, mobiltelefon, számítógép, rádió, tv és egyéb elektromos tárgyak közelében tárolni
Hatástalanítják hatásukat a biorezonancia, a mágnesterápia.
Az oldatokat fa, kerámia üveg eszközzel kell megkeverni, bevenni.
Tilos fémmel érintkeznie.
Bizonyos gyógyszerek is zavarhatják a homeopátiás szer hatását. Ilyenek például a szteroid tartalmú készítmények. Ha valaki ilyet szed, érdemes konzultálni orvosával, mielőtt homeopátiás szert kezd el használni.
 

 

 

Jó, ha mindig kéznél vannak a következő szerek, melyeket csak ajánlani tudok, persze a család létszáma, összetétele és betegséghajlamai szerint lehet szűkíteni vagy bővíteni.

 

(Fontos betartani a szabályokat, mert akkor lesz hatásos az alkalmazása!!!)

 

ACONITUM:lázas  állapotok,influenzaszerű  betegségek,fülfájás, köhögés,fogzás,fogászat, akut gyomor és bélhurut,nőgyógyászati fertőzések,félelem, szorongás, lámpaláz,alvászavar, pánikbetegség,neuralgiák, fejfájás

 

APIS:lázas állapotok,torokgyulladás,fülfájás, köhögés, allergiás betegségek,fogászat, akut szembetegségek, várandósság, szoptatás,nőgyógyászati fetőzések, klimax, prosztatat betegségei, vénák betegségei(visszér),bőr betegségei, ekcéma,csalánkiütés

 

ARNICA:sérülések, műtétek körüli időszak támogatása,fogászat,várandósság,szoptatás, heveny mozgásszervi megbetegedések,alvászavar,neuralgiák,bőr sérülései

 

ARSENICUM ALBUM:műtétek körüli  időszak támogatása, lázas  állapotok, afták,fekélyes szájnyálkahártya gyulladás,nátha   orrmelléküreg,fülfájás,köhögés, allergiás,betegségek,övsömör,akut szembetegségek, fogászat, akut  gyomor és bélhurut,

várandósság,érzelmi és hangulati  problémák, félelem, szorongás,pánikbetegségek,

alvászavar, csecsemő és gyermekkori nyugtalanság és alvászavar,ekcéma, csalánkiütés

 

BELADONNA:lázas állapotok, influenzaszerű betegségek, torokgyulladás,fülfájás, köhögés,fertőző gyermekbetegségek, fogzás,fogászat, akut szembetegségek, akut gyomor és bélhurut, epehólyag betegségei,menstruációs panaszok, nőgyógyászati fertőzések, prosztata betegségei, aranyér, viszeresség, hangulati problémák, fejfájás, ekcéma, csalánkiütés

 

CALENDULA:sérülések, műtétek körüli időszak támogatása, fertőző gyermekbetegségek, fogászat, akut szembetegségek, szoptatás, érzelmi és hangulati problémák, bőr sérülései

 

 

 

     CHAMOMILLA:fülfájás,fogzás,fogászat,szülés,szoptatás,

     menstruációs panaszok,

     húgyúti fertőzések, heveny mozgásszervi megbetegedések, érzelmi és

     hangulati problémák,alvászavar, csecsemő és gyermekkori nyugatlanság,

     neuralgiák, fejfájás

 

 

       

     ECHINACEA:immunerősítő(főleg téli időszakban adhatjuk a

     gyermeknek, 1hétig echinacea, 1 hétig Engistol tabletta)

 

 

    FERRUM PHOSPHORICUM: lázas állapotok kezelésére

    (ha nem  túl   magas a láz), orrfolyás, tüsszögés jelentkezésekor már

    adható

 

   

   GELSEMIUM: nem túl erős fejfájáskor szedhető, szénanátha, fogzás,

   akut szembetegségek,menstruációs panaszok,akut gyomor és bélhurut,

   heveny mozgásszervi megbetegedések

 

 

 

    KALIUM BICHROMICUM:afták, fekélyes szájnyálkahártya-gyulladás,

    nátha és orrmelléküreg-gyulladás, köhögés,övsönör

 

 

    NUX VOMICA: afták, fekélyes szájnyálkahártya-gyulladás,

    epehólyag betegségei,húgyúti fetőzés, menstruáció előtti tünetegyüttes,

    aranyér, csalánkiütés, fejfájás,alvászavar,allergiás betegségek-szénanátha

 

 

 

    PHYTOLACCA: totokgyulladásra(nagyon jó!), fülfájás, szoptatás,

    

 

 

    PULSATILLA:nátha és orrmelléküreg-gyulladás,szénanátha,köhögés   

    (nappal száraz, éjszaka hurutos),fülfájás,nőgyógyászati fertőzések, 

     húgyúti fertőzések, prosztata betegségei, vénák betegségei(visszér)

     csalánkiütés, csecsemő és gyermekkori nyugtalanság és alvászavar

 

  

    SILICEA:torokgyulladás,fülfájás, fogászat, akut szembetegségek,

    székrekedés, bőr sérülései, szoptatás, nőgyógyászati fertőzések, fejfájás

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Mi történik a kezelésen?

2010.05.10. 14:08 indola

 

A hozzám forduló vendég (kliens), beszélgetésünk elején először nem az őt nyomasztó konkrét problémát mondja el, hanem felsorolja a kísérő tüneteket, például pánikbetegség, alvászavar, depresszió, allergia…A feladat az, hogy megfogalmazza a konkrét célját, miért is fordult segítségért.
 
- Megkeressük a probléma valós gyökerét.
Izomtesztelés segítségével visszamegyünk az időben és beazonosítjuk azt az időt, helyszínt, konkrét személyt… amely felelős a jelenlegi állapotért.
 
- Feloldjuk a negatív érzelmi stresszt, amely ezt a konkrét eseményt, problémát okozta. A negatív érzelmi stresszt pozitív irányba változtatjuk.
Az energiaegyensúly helyreállítása érdekében az izomteszt segítségével számos korrekció közül kiválasztom a leghatékonyabbat.
Ha szükséges, további technikákat mutatok, amelyet otthon is használhatnak.
- Majd újabb izomteszttel ellenőrzöm, hatékony volt –e a kezelés.
 
A kezelés során feltárulnak a múltbeli valamint a jelenbeli eseményekben meghúzódó stresszek.
Önmagát sokkal jobban megismeri és elfogadja, megtalálja a belső békét.
Megtanít a tudatosságra és arra hogyan küzdjön meg a problémáival.
A felismerések birtokában a kliens feladata és felelőssége, hogy megtegye a lépéseket a változás irányába.
 
Sok esetben egyetlen kezelés is elegendő ahhoz, hogy a kliens elengedje a problémát,de általában 4-5 alkalom szükséges ahhoz, hogy az öngyógyító folyamat beinduljon.
 

Két oldás között általában 3-4 hét telik el, persze mint mindent, ezt is teszteljük, hiszen az is változó, hogy ki mikor áll készen a következő alkalomra.

Szólj hozzá!

Párkapcsolati problémák-Nem tudod, hogyan tovább?

2010.05.08. 00:23 indola

 

 

A párkapcsolat az elején mindig szép és jó. Együtt élni vagy akárcsak együtt járni valakivel hosszabb ideig, nem könnyű dolog. A hónapok, évek múlásával egyre jobban megismerjük a másikat, jó és rossz tulajdonságaival egyaránt. Persze saját magunkban is fellelhetünk olyan mintákat, amit idáig még nem adtuk ki magunkból és ez is lehet negatív vagy pozitív tulajdonság. Férfiak és nők egészen ellentétesen képesek nyilatkozni erről a témáról. Minden ember vágyik egy harmonikus kapcsoltra, de vajon miért olyan nehéz ezt elérni?

Az iskolában és a családban rengeteg mindent megtanulunk, de egyetlen- vagy nagyon kevés -szó esik arról, hogy hogyan tudunk jól működtetni egy kapcsolatot, milyen buktatói lehetnek, és ezeket hogyan kezeljük.

 

Sokan élnek egyedül válás után vagy egy problémákkal teli kapcsoltban. A többség megpróbálja megmagyarázni, meggyőzni magát, hogy neki ez így is jó, vagy egyedül a legjobb,esetleg soha többé nem kezd kapcsolatba senkivel. Elhitetik önmagukkal, hogy minden férfi/nő egyforma, de a lelkük mélyén tudják: valami nincs rendben, nem tudják, mit lehetne tenni.

Ha valakinek komoly problémái vannak a párkapcsolatban, legyen ez akár elhidegülés, kommunikációs probléma, magány a kapcsolaton belül, önértékelési probléma, szexuális harmónia hiánya, a másik fél egyes tulajdonságai vagy saját tulajdonságunk vagy kényszeres viselkedésünk zavaró lehet. Ezek felhalmozódása, megoldatlansága, tudomásul nem vétele kihat az élet más területére is, ahol ugyancsak egyre nehezebben fogja kezelni a helyzetet.

 

Miért kellene idáig eljutni?

 

A kineziológia segít megtalálni a helyes megoldást!

 

A kineziológus kiteszteli a párkapcsolati probléma lelki hátterét és feloldja a hozzá kapcsolódó negatív érzelmi stresszt, valamint korrekciókkal helyreállítja az egyensúlyt, rávílágít arra, hogy mi állhat a boldogságod útjába.

 

2 komment

Kineziológia

2010.05.03. 23:08 indola

 

 A kineziológia alternatív, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség- és személyiségfejlesztő módszer. Minden, ami körülvesz minket hatással van ránk. Családunk, az állandó elvárások, melyek behatárolnak bennünket, mind stresszt okozhatnak,melyek energetikai blokkok formájában jelen vannak gondolatainkban, lelkünkben, testünkben. Ha ezek a blokkok huzamos ideig fennállnak, testi tünetekben, majd betegségekben nyilvánulnak meg. A kineziológus feladata az oldások során, hogy a különböző korrekciók, technikák alkalmazásával megszüntesse az energetikai gátat, segítse az energia szabad áramlását az egész testben.

A"One Brain" módszer az agy müködésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobb agyfélteke életünk különbözõ területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni. A bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami az "üss vagy fuss" reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz. 

 

Amiben segíteni tudok:     

 Várom minden olyan érdeklődő jelentkezését, akik élethelyzetük miatt nem képesek döntést hozni, stressz és negatív gondolatok gyötrik, rossz szokásaiktól nem tudnak megszabadulni.Mindezek szervezetük egyensúlyának háztartására romboló hatással vannak,mely testi és lelki betegségekben is megnyilvánulhatnak.A kineziológia segít helyreállítani a "rendet", az egyensúlyt,feloldja a blokkot(stresszoldás),így egészségesebb életet élhetünk.A test-tudat és a -lélek összhangban lesz,ha ezt a három összetevőt összefogjuk, akkor sokkal magabiztosabbak leszünk.Én ebben az oldásban tudok segíteni, mégpedig egy egyszerű technikával, amit izomtesztelésnek nevezünk.A módszer lényege:megfogom a paciens kinyújtott karját, enyhe nyomást gyakorolok rá és az általam feltett kérdésekre a válaszokat a paciens izomtónus változásaiból érzékelem.

Szólj hozzá!

Néhány gondolat bevezetésként

2010.05.02. 21:32 indola

 

Kedves Érdeklődő!

 

Nagyon örülök,hogy ellátogatott a blogomra. Szeretnék néhány gondolatot megosztani magamról  és  a munkámról. 31  éves, diplomás szociálpedagógus vagyok,4 évig tanultam 
pszichológiát és szigorlatoztam  is ebből. Segítő szakemberként,szociális  és  mentálhigi- énés problémákkal  foglalkoztam. Párkapcsolati,elvált szülők,szenvedélybeteg szülő/és gyermek, gyermeknevelési, hiper-aktív,iskolakerülő, tanulási nehézségekkel küzdő gyermek életének nehézségeivel találkoz-tam. Azt tapasztaltam,hogy ezek a problémák nagyon mélyen gyökereznek/gyökerezhet-nek a családokban és eredhetnek olyan dolgokból, amelyek széleskörűbb rálátást igényelnek. Az évek tapasztalatai alapján rájöttem, hogy a megoldás egy meglévő tudományos módszer (pszichológia, mentálhigiéné) és az alternatív gyógyászat (kineziológia) ötvözésében van. A két módszer együttes alkalmazásával teljesebbé tehetjük életünket és kezünkbe vehetjük saját sorsunk irányítását, a test-tudat és a lélek egyensúlyának helyreállítását, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben pozitív változást és jobb életet szeretnénk elérni.
 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása