HTML

Harmonikus párkapcsolat?!

2010.10.13. 13:34 indola

 

 

 

 

 A mai világban saját magunk (legyen az nő vagy férfi) és gyermekeink számára is nagyon fontos lenne, hogy harmonikus, jó kapcsolatban legyünk a párunkkal. Így kapnánk egy szeretettel teli és boldog életet és gyermekeink is látnának egy szép mintát, meggyőződhetnének arról, hogy valóban létezik jó házasság és valóban meglehet találni az igazit, akivel összeillünk, de ehhez többek között kitartásra van szükség.

 

 

 

Gyermekeinknek sajnos senki sem tanítja meg a legfontosabb dolgokat például azt, hogyan válasszunk jól párt magunknak, milyenek a nők és milyenek a férfiak, mit is jelent a szeretet, a boldogság, a felelősség stb.!

 

 

Soha nem szabad egy kalap alá venni minden nőt és férfit. Minden egyes nő és férfi más-és más, sokszínűek vagyunk, de ez a jó, mert tudjuk, hogy bőség zavara van, mindenki kell valakinek. Felesleges olyannal lenni, akinek Te nem vagy elég jó!

 

 

Nagyon sokan feltesszük magunkban azt a kérdést: Hogyan kell egyáltalán szeretni?

 

 

A mai világban nem nagyon látunk olyan családot, ahol minden nap kimutatnák a szülők egymás felé szeretetüket, azt, hogy fontosak egymásnak, kedvességüket esetleg szerelmüket. Gyermekeink nem biztos, hogy meg fogják tapasztalni a nő- és a férfi, anya-és apa közötti harmóniát, őszinteséget, szeretet, felelősségvállalást, ha erről nem kapnak folyamatos jelzést tőlünk, szülőktől, férfiaktól, nőktől és ezért feladják az „igazi „keresését.

 

Sokan azért adják fel az „hozzáillő” párja keresését és megy bele erkölcsileg is vitatható kompromisszumokba, mert fél, hogy egyedül marad és kevésnek látja annak az esélyét, hogy lehetséges megtalálni az igazit. Elhiszi, hogy jó, harmonikus házasság nincsen, mert sosem látott ilyet. Elsieti a döntést. A szerelem”mámora” pedig nem alkalmas egy ilyen felelősségteljes döntés meghozatalára.

 

A nők végletesek, ha szeretetről van szó, vagy nagyon teljes szívünkkel

szeretünk, vagy nem szeretünk. A szeretet arról is szól, hogy összeillők vagyunk. Mindig el kell döntenünk, hogy „dolgozni” akarunk egy férfin vagy boldogok akarunk lenni a párunkkal. Egyik eset sem lesz könnyű feladat.  Egy igazi kapcsolat gazdaggá tesz i a nőt és a férfit is egyaránt (nincs vesztes).

 

 

Sokan panaszkodnak arról, hogy mennyi mindent megtesznek a másik félért, de a másik ezt észre sem veszi, nem értékeli, pedig mindezt állítólag a szeretet nevében teszik.

 Amiről azt hisszük, hogy nekünk fontos, nem biztos, hogy a másikat boldoggá teszi!

 

 

Ha nem jó párkapcsolatban élünk és el akarunk válni, a boldogságunk szempontjából ennek sincs semmi értelme, sokszor ez tüneti kezelés. Aki elválik társától, nem lesz szabadabb csak úgy tűnik. Valójában viszi magával a”láncait”, rossz szokásait.

 

 

Próbáljuk meg őszintén élni éltünket úgy, hogy ne hibáztassuk mindenért a másikat.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása