HTML

Önbizalomhiány kineziológiával

2011.01.31. 22:48 indola

 

 

Önmegvalósítás, siker, magabiztosság - Önbizalom! Ki ne vágyna rá!

 

 

Megoldás Kineziológiával!

 

 

Az önbizalom belső erőnk legfőbb alapja, mely önismereten is alapszik.

Egészséges önbizalomra mindenkinek szüksége van. Hiánya az élet minden területén (párkapcsolt, karrier, gyermeknevelés… stb) problémákhoz vezethet.

 

 

Úgy érzed, hiányzik belőled valami? Félénk és gátlásos vagy? Vannak vágyaid, de nem mered megvalósítani azokat?

 

Hogyan oldható ez fel és hogyan növelhető az önbizalom?

 

Sajnos az önbizalomhiány nemcsak minket felnőtteket érint, hanem gyermekeinket is.

A gátlásos, félénk, önbizalomhiánnyal küzdő gyermek élete - ha ezeket a problémákat nem oldja meg, nem küzdi le ezt az akadályt – élete nagyon nehéz lesz. Ezek pedig még inkább megnehezítik a változás lehetőségét, a gyermek még visszahúzódóbbá, szorongóbbá válik.

 

Ennek nem kell így történnie! Könnyítsük meg gyermekünk és saját magunk életét!

 

Ne felejtsük el: az önbizalom hiányos emberek nap mint nap szembesülnek félelmeikkel és gátlásaikkal!

 

Önbizalomhiány miatt a gyermekeink a következőket szenvedik el:

 

-         önmagába vetett hit csökkenése

-         társas kapcsolatok beszűkülése

-         belső feszültségek, elfojtások, félelmek növekedése

-         másoknak való megfelelni vágyás növekedése

-         kritika elviselhetetlen számára

-         a világról alkotott kép egyoldalúsága

 

Erről lehet beszélni, „kibeszélni” másnak vagy önmagunkat megnyugtatni, hogy ez majd megoldódik… Csakhogy ezek nem igazi és hosszú távú megoldások.

 

 

 

 

Az önbizalomhiánynak számos okai lehetnek és ennek felkutatásában a kineziológus tud segíteni.

 

Amiben segíteni tudok:

-         izomteszteléssel megkeressük azt a kort, amely miatt önbizalmad megingott

-         ha megtaláltuk, betöltjük az önbizalom hiányos állapotot önbizalom információkkal, ezekre különböző technikák vannak. Kiteszteljük azt is, hogy melyik a lehető leghatásosabb, amit el kell végezned.

 

Hatalmas felfedezésben lehet részed, és ami a legcsodálatosabb ebben a módszerben, hogy szavak nélkül is működik. Ha olyan kép jön elő a múltadból vagy a jelenedből, amit nem szeretnél elmondani,”kimondani” nem „kell „róla beszélned, a lényeg, hogy Te tudd magadban.

A kineziológus csak segít megtalálni az utat, azt a kort, eseményt, érzelmeket, amelyek a probléma megoldásában, feldolgozásában segíthet.

 

Hozd ki magadból a legjobbat!

 

Ha úgy érzed, nem tudsz a problémáiddal megbirkózni, már mindent megtettél, de mégsem jártál sikerrel, akkor keress fel Engem!

 

 

 

Szólj hozzá!

Fülmasszázs

2011.01.28. 22:50 indola

 

 

 

 

A legrégebbi fülmasszázs technikát talán egy népi mondás: „Isten éltessen sokáig, füled nőjön bokáig” után gyakorolták. Meghúzva, nyújtva az ünnepelt fülcimpáját (azaz a fej és a vese képviseleti területét). A hosszú fülcimpa ugyanis kívánatos jele volt az értelmi képességeknek, az életrevaló bölcsességnek. Ezeket a technikákat egészségmegőrzés céljából is használják.

 

 

A gyakorlat elvégzése közben testünk laza legyen, mindkét szemünk előrenézzen.

A száj és a szemek lazán zárva, a nyelv a szájpadlást érinti, a légzés természetes és folyamatos.

 

A masszírozásnak lassúnak, ritmusosnak és folyamatosnak kell lennie a légzéssel összehangolva.

 

 

Gyakorlat:

 

 

Mindkét kéz kisujját kinyújtjuk és belehelyezzük a külső hallójáratba. A többi 4 ujjunkat ökölbe zárjuk, öklünk hátrafelé néz. Masszírozzuk a külső hallójáratot a kisujjunkkal hátulról előre belégzéssel egybekötve. Azután a másik irányba végezzük ugyanezt kilégzéssel kombinálva. Nyolcszor ismételjük a gyakorlatot mindegyik irányba.

 

Ez a hely közel van a belső orr, a pajzsmirigy és a garat fülzónájához.

 

 

 

Funkciója: Javítja a szaglást, segíti az energia áramlását, frissítő hatású, enyhíti a torokgyulladást és az orr-nyálkahártya duzzanatát.

 

 

 

Szólj hozzá!

Gondolataink ereje!

2011.01.26. 14:13 indola

 

 

A vonzás törvényének alapelve, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki és a hasonló a hasonlót vonzza. A mai felfogás szerint a vonzás törvénye azt jelenti, hogy az emberek gondolatai irányítják életük valóságát, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Az elmélet szerint a gondolatoknak teremtő ereje van: amire gondolunk és hisszük, hogy lehetséges, az valósággá válik!

 

Feltehetjük magunkban a kérdést:

Ez tényleg működik? 

Nagyon sok embertől hallottam már, hogy igen hisz benne, de ennek ellenére mégis az a tapasztalata, hogy eddig még nem működött.  Hiszi is meg nem is. Már az elején megjelenik a kételkedés. Már megint meginogsz! Majd újból elkezdesz arra gondolni, amire vágysz, amit meg szeretnél valósítani.

 

A vonzás törvénye igenis létezik!! Nem azzal van baj, hogy nem hisznek benne, hanem azzal, hogy a kételkedés annyira erőteljesen jelen van az emberekben, hogy az összpontosításuk nagy része erre koncentrálódik. Sokkal jobban gondolnak arra, amit nem akarnak.

 

Ne arra gondoljatok, amitől féltek!

 

Nem tetszenek a jelenlegi életkörülményeid?

Csak rajtad múlik, hogy változtass ezen!

Megteheted, hogy „átállítod”magad és ezáltal más körülményeket vonzol magadhoz. Ezért nagyon fontos, hogy soha ne arra gondolj, amitől tartasz, amit el akarsz kerülni, hanem arra koncentrálj, amit szeretnél elérni.

Ha el tudod képzelni, amire vágysz és ezt a képet tartósan fenn tudod tartani, akkor előbb- utóbb be is vonzod az életedbe!

 

 A konkrét gondolatok/célok hamarabb megvalósulnak, mint az absztrakciók!

 Merd kimondani (nevén nevezni) azt, amitől meg akarsz, szabadulni vagy

 el akarsz érni!

Hosszútávon gondolkodj, rövidtávú helyett! A gondolatoknak időre van szüksége ahhoz, hogy megnyilvánuljanak.

Fontos: Érzelmekkel alátámasztott gondolatok legyenek, mert csak ezek fognak megnyilvánulni! Olyan célokat fogalmazzatok meg, amelyek összhangban vannak az egyéni fejlődéseddel, mert csak azokat tudod hosszútávon fenntartani, ami valóban érdekel, ami valóban hozzád tartozik!

 

 

Sok sikert mindenkinek!

                                                                                

 

Szólj hozzá!

Gyakorlatok otthon

2011.01.21. 22:22 indola

 

 

A következő gyakorlatok, amelyeket itt olvashattok, segítenek abban, hogy jobban érezzétek magatokat a bőrötökben, javuljon a hangulatotok, fizikailag, energetikailag és szellemileg is fittebbek legyetek. A gyakorlatokat napi rendszerességgel végezzétek, nem vesz igénybe sok időt.

 

                                                            Hasi légzés

Egymásra helyezett kezünket tegyük köldökünkre, végezzünk lassú kilégzést, közben lassan számoljunk háromig. Ugyanennyi ideig tartsunk szünetet, majd szintén ebben az ütemben belégzés, szünet. Fokozatosan nyújtsuk a kilégzés idejét, s így a többit is, de egy körön belül a kilégzés, a szünet, belégzés, szünet mindig ugyanannyi ideig tartson.

A gyakorlat elősegíti a koponyacsontok ritmikus mozgását, emeli az energiaszintet, javítja a figyelési és olvasási képességet. Lazítja a központi idegrendszert.

 

 

                                                    Koncentráció-korrekció

Az egyik kar a fej mellett magasba nyújtva, a tenyér előre néz. Másik kezünkkel - a fejünk mögött, a fejtetőnél átnyúlva - megfogjuk kinyújtott karunkat könyöktájon.
Kilégzésnél előre nyomjuk kinyújtott karunkat, belégzésnél visszahúzzuk. Ötször ismételjük.
Kilégzésnél oldalra nyomjuk karunkat, távolítva fejünktől, belégzésnél visszahúzzuk, ötször ismételjük.
Végezzük ez a gyakorlatokat a másik oldalon is.

A gyakorlat tornáztatja a rekeszizmot,
lazítja a testtartást, segíti a szem és a kéz összehangolását, fejleszti a manuális képességeket és az írás közbeni koncentrációt-

 

 

 

 

                                         Nyakizom lazítás

Egyenesen állva fordítsuk jobbra  fejünket, amennyire csak tudjuk. Jobb karunk leengedve, bal kezünkkel fogjuk át és masszírozzuk a lapocka fölötti izom területét. Kb. egy perc után fordítsuk fejünket balra, egy percig ebben a fejtartásban masszírozzunk.
Ismételjük meg a gyakorlatot a másik oldalon is, azaz a fej marad balra fordítva, a bal kéz leengedve, jobb kéz masszírozza a bal lapocka fölötti izmot, stb.

A gyakorlat erősíti a rövid és hosszú távú emlékezést, integrálja a látást-, hallást-mozgást, segíti a hallás utáni megértést, a beszédet.

 

 

 

Szólj hozzá!

Dohányzásról való leszokás !

2011.01.20. 12:55 indola

                     

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

A dohányzás szokása számos tevékenységgel összefügg. A dohányzás és a kávéfogyasztás, a dohányzás és az alkoholfogyasztás, dohányzás egy jó kiadós étkezés után, dohányzás és beszélgetés a munka közötti szünetekben és így tovább. Jól ismert a dohányzás és az autóvezetés közti kapcsolat.

A dohányzás szorosan összefügg érzelmi életünkkel is. Dohányzunk, ha bánat ér, ha unatkozunk, vagy éppen a feszültségünket szeretnénk levezetni.
A dohányzás tevékenysége beépül mindennapi életünkbe, rutinjainkba. Hamar megtanuljuk mily egyszerű módszer, unaloműzésre stressz és fáradság oldására, kávéval étkezés utáni teltségérzet csökkentésére, és valljuk be alkohollal együtt egész különleges érzetek létrehozására.

 

 

Többféle módszert hallott már a leszoktatásról,de mégsem sikerült?

 

Nem tud lemondani róla?

 

Már mindent megpróbált, mégsem sikerült?

Feladta, aztán újra próbálkozott?

 

Kis előrehaladás….egy szál cigarettával, majd kettővel szívott kevesebbet.

 

Egy kicsit örül.

Na, most bebizonyítottam!! Megy ez nekem!!

 

Aztán észre sem veszi és megint azon kapja magát, hogy kezében van a cigaretta.

 

Kezdődik az ördögi kör előröl!

 

 

Vajon miért megy ez olyan nehezen?

 

Miért adja fel?

 

Miért nem veszi észre (vagy nem akarja észrevenni) azt, hogy már megint nem tud NEM-et mondani?

 

Vajon milyen negatív érzelmi stressz, fájdalom, félelem…állhat annak hátterében, hogy ezt a „pótcselekvést „választotta?

 

Adjon még egy lehetőséget önmagának!

 

Kineziológia oldás során megkeressük a gyökerét annak, hogy miért olyan nehéz lemondani a cigarettáról, milyen akadályai lehetnek. Megnézzük, hogy ez a probléma melyik életkorból eredhet, van e összefüggés jelenlegi életkora körülményei és a kitesztelt életkora körülményei között. Meghatározzuk, hogy maga a dohányzás milyen mértékű negatív és pozitív érzést vált ki. Majd beazonosítjuk, hogy melyik a legmegfelelőbb korrekció az Ön számára, amellyel a cigarettázással kapcsolatos negatív blokkot feloldjuk a testében, helyreállítjuk az egyensúlyt.

Információt kap saját  magától, megérti az okát, hogy miért cigarettázik és miért nem tud leszokni. Ezáltal elindul tudatos fejjel azon az úton, amikor már erőfeszítés nélkül is sikereket fog elérni:

 

 

LE TUD ÁLLNI a DOHÁNYZÁSRÓL!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása