HTML

Fülmasszázs

2011.01.28. 22:50 indola

 

 

 

 

A legrégebbi fülmasszázs technikát talán egy népi mondás: „Isten éltessen sokáig, füled nőjön bokáig” után gyakorolták. Meghúzva, nyújtva az ünnepelt fülcimpáját (azaz a fej és a vese képviseleti területét). A hosszú fülcimpa ugyanis kívánatos jele volt az értelmi képességeknek, az életrevaló bölcsességnek. Ezeket a technikákat egészségmegőrzés céljából is használják.

 

 

A gyakorlat elvégzése közben testünk laza legyen, mindkét szemünk előrenézzen.

A száj és a szemek lazán zárva, a nyelv a szájpadlást érinti, a légzés természetes és folyamatos.

 

A masszírozásnak lassúnak, ritmusosnak és folyamatosnak kell lennie a légzéssel összehangolva.

 

 

Gyakorlat:

 

 

Mindkét kéz kisujját kinyújtjuk és belehelyezzük a külső hallójáratba. A többi 4 ujjunkat ökölbe zárjuk, öklünk hátrafelé néz. Masszírozzuk a külső hallójáratot a kisujjunkkal hátulról előre belégzéssel egybekötve. Azután a másik irányba végezzük ugyanezt kilégzéssel kombinálva. Nyolcszor ismételjük a gyakorlatot mindegyik irányba.

 

Ez a hely közel van a belső orr, a pajzsmirigy és a garat fülzónájához.

 

 

 

Funkciója: Javítja a szaglást, segíti az energia áramlását, frissítő hatású, enyhíti a torokgyulladást és az orr-nyálkahártya duzzanatát.

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása