HTML

Gyakorlatok otthon

2010.05.26. 10:57 indola

Víz a stressz ellen
 
 
 
Ha a testet stressz éri, azonnal vízhiányos állapotba kerül, ilyenkor a szervezet rosszul vezeti az idegek és izmok elektrokémiai üzeneteit.
A szervezetnek tiszta vízre van szüksége nem üdítőre, szénsavas italokra, kávéra. Napközben legalább 2-3 liter vizet kellene fogyasztanunk. Sokan nem bírnak ennyit inni, de mindez szokás kérdése. Alakítsa ki úgy az életét, hogy óránként igyon meg egy pohár szénsavmentes ásványvizet.
 
Szervezetünket át kell mosnunk, tisztítanunk kell. A nyirokrendszer igyekszik megszabadítani a testet a felesleges mérgektől és ennek keringési rendszerét leginkább az izommozgás aktivizálja.
Azok a gyerekek, akik sok értéktelen táplálékot fogyasztanak, nyughatatlanok és izgágák, izmaikat a túlhajtott nyirokrendszer készteti mozgásra, azért, hogy képes legyen ellátni feladatát. Innen már csak pár lépés, hogy hiperakítvnak nyilvánítsák a gyermekeiket.
Ha a testben annyi méreg halmozódik fel, hogy a nyirokrendszer nem bír vele megbirkózni, akkor a test vagy elraktározza a mérgeket vagy megpróbál megszabadulni tőlük, ez a folyamat a helyettesítő kiválasztás. Ilyenkor a test valamelyik szervén keresztül próbál megszabadulni a feleslegtől, ami lehet a bőr (aknék) vagy a mandulák, torokfájás stb. A test, mint teljes egész működik, így az agy is érintve lehet, ami megnyilvánulási például zavart gondolatok vagy eltárolt információk pontos felidézésére való képtelenség formájában.
A tiszta víz segít megszabadulni a méreganyagoktól.  

Naponta 1 percig masszírozzuk mélyen a befogadó meridián 13-as pontját, ez segíti a vízháztartás stabilizálását. Könnyen megtaláljuk, ha a köldök és a szegycsont közötti távolságot elfelezzük, és e fölé helyezzük egy hüvelykünket*. Itt található az adott kb. 1cm2-es terület. Ez  tehát a folyadékháztartás kiegyensúlyozó akupunktúrás pontja.
 
a hagyományos kínai orvoslásban a saját hüvelykujjunk szélessége a mindenkor mérvadó mértékegység. Ez a hüvelyk, vagy kínaiul cün (cun).
 
 
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: otthon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása