HTML

DO-IN, hogy jobban érezzük magunkat!

2011.02.02. 12:32 indola

 Most biztosan sokan kérdezitek: Mi is ez a DO-IN?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy önmasszázs, mely könnyed ujjnyomásos és légző gyakorlatok szervezett sorozata.

Ezek a gyakorlatok szabályozzák az életenergia áramlását a gyakorlatot végző személy testében és tudatában. Kiegyenlíti és helyreállítja a testünkben keringő energiát, és ha szükséges, többlet energiához juttatja szervezetünket.

 

Előnye, hogy gyakorlatai saját testünkön is elvégezhetők, mindenfajta külső segítség nélkül. Gyógyító hatása már a gyakorlatsorozatok elvégzése után jelentkezhet. Bár az akupunktúrával megegyező elvekre épül, a DO-IN-hoz semmiféle tű vagy más segédeszköz nem szükséges.

 

Vajon tényleg segíthet ez a módszer valamiben?

 

Én úgy gondolom, hogy a mai világunkban az embereknek egy sor egyéni és közösségi problémával kell szembenéznie: hirtelen haláleset, szenvedélybetegség, önbizalomhiány, tanulási nehézség, nyugalom és a boldogság hiánya....és még sorolhatnám. Mivel ezeket az eseményeket nem lehet előre megjósolni ezért hasznára válhat mindenkinek, hogy  újabb és újabb módszereket ismerjen meg, tanuljon meg és alkalmazzon a mindennapi életében, melyek segíthetnek megbirkózni e váratlan és nem váratlan történésekkel.

 

Szeretnék bemutatni néhány gyakorlatot:

 

- Könnyű gyors mozdulatokkal nyomkodjuk végig nyelőcsövünk mindkét oldalát, így stimulálva a hormontermelést. A nyaki verőér táplálja a nyak tövében található pajzsmirigyet.

 

- Hajunkat mindkét kezünkkel markoljuk meg és élénken húzogassuk felfelé.(Vigyázzunk, nehogy fájdalmat okozzunk magunknak!) Ez a gyakorlat a húgyhólyag és az epehólyag meridiánjait stimulálja. Különösen ajánlatos másnaposság vagy gyomorrontás esetén.

 

- Élénken dörzsölgessük össze mindkét tenyerünket. Ez serkentőleg hat az idegrendszeri energiára és a Qi áramlására. Ha a dörzsölést a csuklónál kezdjük, a tüdő a keringés/szexualitás és a szív meridiánjai teljes összhangba kerülnek.

 

 

 

 

Ha bármelyik gyakorlatról még többet szeretnél megtudni vagy nem egyértelmű az, hogyan kell alkalmazni, akkor szívesen válaszolok email-ben vagy telefonon.

 

Jó gyakorlást!

 

 

 

Több gyakorlat is van ezekből, majd a következőkben még írni fogok róluk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása