HTML

DO-IN gyakorlatok folytatása

2011.02.13. 21:37 indola

 

  

A szív vonalának és meridiánjainak találkozásánál találhatjuk ezt a pontot, mely a szívműködés kezelésében játszik fontos szerepet.

 

Ha a kisujjunk körmét minden oldalról jó megcsipkedjük, a szívműködést javíthatja és felgyorsíthatja az energiaáramlást a következő meridiánba (vékonybél). Szívinfarktus esetén életmentő lehet ennek a pontnak a ritmikus és erőteljes stimulálása mindkét kezünkkel egyidejűleg.

 

  

Ennél a vastagbél pontnál nem érezhetünk fájdalmat. Ha a reggeli gyakorlatok közben fájdalmasnak érezzük, ez vastagbél bántalmakat jelez. A vastagbél renyhe működését gyógyíthatjuk, ha ezt a pontot jó mélyen megmasszírozzuk, addig, amíg az izmot már rugalmasnak érezzük.

  

A kemény és merev lábikra arra utal, hogy a láb meridiánjaiban nem megfelelő az energia áramlat. A lábikra húsos részét mozgassuk balra és jobbra, hogy a szövetek ellazulhassanak.

A fáradt, megdagadt bokák hamar meggyógyulnak e gyakorlat hatására.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása