HTML

Gyakorlatok otthon

2010.05.30. 08:27 indola

Cook-módszer

 

1.Ülő helyzetben tedd keresztbe a bal lábadat a jobb térdeden, és helyezd a jobb kezedet a bal láb bokacsontjára.

Végül fogd át a bal kezeddel a talpad párnás részét, úgy hogy az ujjaid a kislábujjadat érintve elérjék a lábfej felső részét. Most, miután az áramkör teljes, a nyelvedet tedd a szájpadlásodra és szívd be a levegőt az orrodon keresztül, maj tedd le a  nyelvedet és fújd ki a levegőt.Legalább kétszer ismételd meg.

2.Engedd el az áramkört, tedd a lábaidat egymás mellé a földre és ülj normál testhelyzetben, lazán, miközben a két kezed ujjait, az ujjhegyeknél érintsd össze és folytasd a légzést, a fent leírtak szerint.

Ha a két agyféltekünk nem működik együtt, nincs összhangban egymással, akkor ez a gyakorlat a következőkben nyújt segítséget:

 - koncentrációs zavar,  memóriaproblémák, tanulási nehézségek

 -helyreállítja a légzés egyensúlyát és segíti észlelésünket

   1-1 percig csináljátok a gyakorlatot

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: otthon(2)

Párkapcsolat: Nő és a Férfi

2010.05.28. 21:20 indola

 

Nagyon sok pár él egymással szerelem nélkül, és ha megkérdeznénk őket, a többség azt válaszolná, hogy:” olyan jó ember…, de már elmúlt a szerelem… szeretem, mint embert.
Az a tapasztalatom mind a munkám, az ismerőseim és a családom körében is, hogy amikor felmerül a kérdés a férfiasságról vagy a nőiességről vagy minden, ami párkapcsolati problémával kapcsolatos, az emberek zavarba jönnek.
Egy ember sok mindent elárul magáról úgy, hogy nem is tudja (elpirul az arca, izzad, bizonytalan a válaszban).
Szerintetek mi vezethet odáig, hogy férfi és nő között megszűnik a szerelem?
 
„Szeretem, mint embert”, de hogyan szereti, mint nőt?
A megfelelő nő-vagy férfiszerep megélése vajon felnőttkorhoz kötődik?
Ha valaki 28 évesen még gyereknek érzi magát, hogyan töltheti be szerepét, mint apa vagy, mint anya? Hogyan tud „jó” nő vagy „jó” férfi lenni?
Szerintetek ki érezheti magát jó nőnek vagy jó férfinek?
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: (2)

Gyakorlatok otthon

2010.05.26. 10:57 indola

Víz a stressz ellen
 
 
 
Ha a testet stressz éri, azonnal vízhiányos állapotba kerül, ilyenkor a szervezet rosszul vezeti az idegek és izmok elektrokémiai üzeneteit.
A szervezetnek tiszta vízre van szüksége nem üdítőre, szénsavas italokra, kávéra. Napközben legalább 2-3 liter vizet kellene fogyasztanunk. Sokan nem bírnak ennyit inni, de mindez szokás kérdése. Alakítsa ki úgy az életét, hogy óránként igyon meg egy pohár szénsavmentes ásványvizet.
 
Szervezetünket át kell mosnunk, tisztítanunk kell. A nyirokrendszer igyekszik megszabadítani a testet a felesleges mérgektől és ennek keringési rendszerét leginkább az izommozgás aktivizálja.
Azok a gyerekek, akik sok értéktelen táplálékot fogyasztanak, nyughatatlanok és izgágák, izmaikat a túlhajtott nyirokrendszer készteti mozgásra, azért, hogy képes legyen ellátni feladatát. Innen már csak pár lépés, hogy hiperakítvnak nyilvánítsák a gyermekeiket.
Ha a testben annyi méreg halmozódik fel, hogy a nyirokrendszer nem bír vele megbirkózni, akkor a test vagy elraktározza a mérgeket vagy megpróbál megszabadulni tőlük, ez a folyamat a helyettesítő kiválasztás. Ilyenkor a test valamelyik szervén keresztül próbál megszabadulni a feleslegtől, ami lehet a bőr (aknék) vagy a mandulák, torokfájás stb. A test, mint teljes egész működik, így az agy is érintve lehet, ami megnyilvánulási például zavart gondolatok vagy eltárolt információk pontos felidézésére való képtelenség formájában.
A tiszta víz segít megszabadulni a méreganyagoktól.  

Naponta 1 percig masszírozzuk mélyen a befogadó meridián 13-as pontját, ez segíti a vízháztartás stabilizálását. Könnyen megtaláljuk, ha a köldök és a szegycsont közötti távolságot elfelezzük, és e fölé helyezzük egy hüvelykünket*. Itt található az adott kb. 1cm2-es terület. Ez  tehát a folyadékháztartás kiegyensúlyozó akupunktúrás pontja.
 
a hagyományos kínai orvoslásban a saját hüvelykujjunk szélessége a mindenkor mérvadó mértékegység. Ez a hüvelyk, vagy kínaiul cün (cun).
 
 
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: otthon

süti beállítások módosítása