HTML

Tanulási nehézségek kineziológiával

2010.07.13. 01:10 indola

Tanulási nehézségek kineziológiával 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Van olyan gyermek környezetedben, aki nem megfelelően tanul? Akinek olvasás közben elkalandozik a tekintete, vagy nem érti a szöveget, vagy akinek a matematika és a nyelvtan jelenti a nehézséget?
Sokszor érzékeljük, hogy mennyi ellenállás van az iskolával szemben vagy otthon, ha a tanulásra terelődik a szó. A házi feladat utált kötelezettség? A tanulás lassan, nehezen megy?
A gyerekeknek a tanulás bizonyos területein vakfoltjai vannak?
Úgy tűnik képtelen elsajátítani bizonyos anyagokat, akár hányszor is veszed át vele? Mindannyiunknak vannak vakfoltjai a tanulás bizonyos területein.
Ezektől a vakfoltoktól ostobának, nem megfelelőnek érezzük magunkat. A gyerekeink ugyanebben a cipőben járnak.Ugyanúgy megszenvedik az oktatást, mint közülünk többen.  Miért kell ugyanazokat a mentális és érzelmi sérüléseket hordozniuk, mint nekünk? Mi lenne, ha ehhez nem kellene sem orvosi, sem pszichológusi, pszichiátriai, sem a Nevelési Tanácsadó közreműködése? Nincs rá valami hatékony segítség, amivel a tanulási folyamatot megkönnyíthetnénk?
 
A válasz egyszerű: de, igen van!!!!!
 
A kineziológia ebben is segítségünkre van!
Az agyunk szabályozza a testünk jobb és bal oldalát. A bal agyféltekénk vezérli testünk jobb oldalát, a jobb agyféltekénk-testünk bal oldalát.
Bal agyféltek: férfi energia, logikus, verbális, végrehajtó, az egyedi jelenségek, analizál, részekre bont, félelem: gondolat, düh, szeretethiány, minősítés, vád, bírálat, sajnálat, szorongás, ego, elme hamis én…
Jobb agyféltek: női energia, intuitív, képi, kreatív, részek közötti összefüggés, szintetizál, összerakja a részeket, szabad akarat, elfogadás, valódi én, jelenlét, megvilágosodás…
Természetesen a két agyféltek kommunikál egymással, de gyakran az egyik oldal sokkal meghatározóbb. A legtöbb ember számára a domináns agyféltek a bal oldali.
 

1. gyakorlat

 
 
A kereszt-programozás egy egyszerű gyakorlat, amelyet ha rendszeresen alkalmazunk, segíthet abban, hogy mindkét agyféltek összhangban legyen egymással és jobb teljesítményt érjünk el a tanulásban, szervezettebbek, koncentráltabbak leszünk.
Végezzünk 12 keresztbelendítést álló helyzetben (ellenkező oldali kar és láb), majd 12 azonos oldali kar és láb gyakorlatot, végül ismét 12 ellenkező oldali kar és láb keresztbelendítéssel fejezzük be a gyakorlatot. Naponta egyszer végezhetjük. Piciknél segíthetünk a gyakorlatban.
 
 
 

2. gyakorlat

 
 
 Liegende-Acht-1Középvonal keresztezés 
Rajzoltassunk gyermekünkkel naponta minél több ilyen jelet. Minél nagyobb papírlapot adjunk neki és mondjuk, hogy használja ki a teljes lapot. Ezzel az egész teste mozgásba lendül. Ez a kineziológia gyakorlat lehetővé teszi a középvonal keresztezését folyamatos mozgás közben, ami megelőzi, hogy rövidzárlat alakulhasson ki a jobb agyfélteke energiaáramlásában.

A fenti gyakorlat(ok) segít a gyermeknek:

- a két agyféltekéjét egyszerre használni

- némely betűket többé nem cseréli fel

- a látásában (élesebben lát)

- az olvasott szöveg megértésében

- tanulás közben ellazulni

- koordináltnak lenni és figyelni.     
 
 Ezeket a gyakorlatokat picik és nagyok valamint felnőttek is végezhetik.

 
 
 
 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása