HTML

Negatív-akadályozó hitrendszerünk!Ne adjuk tovább gyermekeinknek!

2011.02.11. 12:18 indola

 

 

 

 

 

 

Mióta kétgyermekes anyuka lettem azóta bizony Én is egyre jobban tapasztalom, hogy a negatív hitrendszerünk mennyire jelen van életünkben és nem menekülhetünk előle.

Eddig szinte fel sem tűnt, hogy mit cipelek a hátamon, milyen kis „batyut” kaptam a szüleimtől és bizony, ha nem vigyázok Én is ilyen kis”csomagot”fogok átadni gyermekeimnek, ami nem csupa jó dologgal van telerakva. Úgyhogy mostantól kétszer meggondolom, hogy hogyan nevelem gyermekeimet a különböző élethelyzetekben.

 

Gyermeknevelés során biztos sokan tapasztaltátok azt, hogy szinte ugyanazt halljátok vissza saját magatoktól, amit szüleitektől hallottatok. Például:” ne fuss, mert elesel, ne fogd meg, mert elejted, ne egyél meleg sütit, mert fájni fog a hasad”, valamint, a családban sokan hasfájósak, családunkban senkinek nem volt sok pénze…”.

 

Szüleink hitrendszerét egyszerűen magunkba szívtuk azáltal, hogy velük voltunk. Beszéltek hozzánk, s mi figyeltünk-akár igaz, akár téves volt, amit mondtak- számunkra az volt a törvény. Még ha nem is értettünk egyet velük, a legtöbb hiedelmüket úgy fogadtuk el, mint tényeket, amelyek túl nyilvánvalóak ahhoz, hogy megkérdőjelezzük őket. Ha megtagadták érzéseiket, Mi is így tettünk. Ha hazudtak, Mi is meg tanultunk hazudni. Ha durvák voltak, Mi is.

 

Nem vettétek még észre, hogy mindig ugyanabban a mókuskerékben vagytok például, amikor felbosszant valamivel a gyermek és megpróbáljátok „elrendezni” a helyzetet?

Ugyanazokat a fegyelmezéseket, mondatot mondjuk. A mimikánk, hanglejtésünk, sőt sokszor még a testtartásunk is ugyanolyan.

Mi lenne, ha felhagynánk mindazzal a gyermeknevelési technikával, amelyet eddig használtunk – sikertelenül- gyermekeink neveléséhez?

 

 

Miért is olyan veszélyesek a negatív hitrendszerek?

 

Mint már említettem, úgy érezzük mintha súlyos kövekkel telepakolt hátizsákot cipelnénk (egyébként van olyan ember, aki egész életén keresztül cipeli) és lehet, hogy nem is tudjuk beazonosítani, hogy mi miatt érzünk folyamatos nyomást, terhet a hátunkon, vállunkon, csak azt tudjuk, hogy ez az állapot nem jó, teljesen felemészt. A másik lehetőség, hogy tudjuk mit „cipelünk” és megpróbálunk tenni ellene. Akár tudatos vagy tudat alatti szinten vannak, a hitrendszereink bizonyos negatív viselkedésmintát eredményeznek, blokkot okoznak az élet különböző területein vagy egyes esetekben testi-lelki problémákban manifesztálódhatnak.

 

Változtassunk hitrendszerünkön!

 

Ismerjük fel azt, hogy minden emberi lény egyedülálló, olyan genetikai kóddal, amilyennel senki más nem rendelkezik a világon! Csakis a saját hitünkön és elvárásainkon keresztül szőjük az élettapasztalataink vásznát!

 

A kineziológia segít feloldani ezeket a negatívan rögzült viselkedésmintákat!

Ne feledjétek ezek a hitrendszerek veszélyesek, ha másért nem, gyermekeink miatt változtassunk rajta!

 

Ha úgy érzed kérdésed van a cikkel kapcsolatban vagy segítségre szorulsz, akkor bátran keress meg!

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása